Eyl

ADIYAMAN İLİ YEREL HEDEFİ OLARAK "MOTİVASYON" KONUSU SEÇİLMİŞTİR. BU HEDEFLE İLGİLİ İÇERİKLER OKUL TÜRLERİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Dr. Erdal Kılınç , Kahta Gerger ve Sincik’te görev yapan Rehber öğretmen/Psikoljik Danışmanlara “Psikolojik Danışmanların iyi oluşlarının desteklenmesi” konusunda seminer verdi

Nis

SORUMLULUK BÖLGEMİZDE YER ALAN REHBER ÖĞRETMEN/ PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN OKULLARIN ÖĞRETMEN VE VELİLERİNE YÖNELİK DEPREM VE YAS PSİKOEĞİTİM PROGRAMI ÇALIŞMASI YAPILDI.

Ock

Kurumumuz tarafindan hazırlanan karne ile ilgili veli bültenine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Ock

Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Sorumluluk bölgemizde bulunan Kahta, Gerger ve Sincik İlçelerinde bulunan eğitim kurumlarında çalışan yardımcı personele, kantin görevlilerine, servis şoförlerine ve güvenlik görevlilerine yönelik Öfke ve Stres Yönetimi seminerleri düzenlendi.

Ock

Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Sorumluluk bölgemizde bulunup Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışman bulunmayan Gerger (Gürgenli Ortaokulu, Oymaklı Ortaokulu, Çobanpınar Ortaokulu, Helül Ortaokulu, Ağaçlı Ortaokulu) ve Sincik(Dilektepe Ortaokulu, Çamdere Ortaokulu, Çatbahçe Ortaokulu, Alancık Ortaokulu, Yarpuzlu Ortaokulu, 15 Temmuz Ortaokulu, Sincik İmam Hatip Ortaokulu, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi) okullarında Üst Öğrenime Geçiş Sınavı (LGS, YKS), Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Test Çözme Teknikleri hakkında bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Ock

Kurumumuz CENDERE Dergimizin 5. Sayısı yayımlandı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Değerli okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz. Dergiye ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Ara

Çıralık Ortaokulu, Yelkovan Ortaokulu, Mülk Ortaokulu, Belenli Ortaokulu, Çaybaşı Ortaokulu, Karadut Ortaokulu, Bostanlı Ortaokulu, Köseler Ortaokulu, Kahta Sıraca 125. Yıl Ortaokulu, Büyükbağ Ortaokulu, Esendere Ortaokulu, Alidam Ortaokulu ve  Çataltepe Ortaokulunda kurumumuz Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanları tarafından 176 (5. Sınıf) öğrenciye yönelik TBM (Teknoloji Bağımlılığı, Sağlıklı Yaşam ve Tütün Bağımlılığı) hakkında bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Ara

Kahta Sıraca 125. Yıl Ortaokulu, Büyükbağ Ortaokulu, Bostanlı Köyü Ortaokulu, Esendere Ortaokulu, Alidam Ortaokulu, Karadut Ortaokulu, Çıralık Ortaokulu, Yelkovan Ortaokulu, Mülk Ortaokulu, Köseler Ortaokulu, Belenli Ortaokulu, Çaybaşı Ortaokulu ve Çataltepe Ortaokulunda kurumumuz Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanları tarafından 365 öğrenciye Şiddet, Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık hakkında bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Ara

Kahta Sıraca 125. Yıl Ortaokulu, Büyükbağ Ortaokulu, Bostanlı Köyü Ortaokulu, Esendere Ortaokulu, Alidam Ortaokulu, Karadut Ortaokulu, Çıralık Ortaokulu, Yelkovan Ortaokulu, Mülk Ortaokulu, Köseler Ortaokulu, Belenli Ortaokulu, Çaybaşı Ortaokulu ve Çataltepe Ortaokulunda kurumumuz Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanları tarafından 193 öğrenciye Üst Öğrenime Geçiş Sınavı (LGS), Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Test Çözme Teknikleri hakkında bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Ara

Kurum Müdürümüz Abuzer ÖZDEMİR ile Kahta BİLSEM Müdürü Mahmut Serkan YERLİ sorumluluk bölgemiz bulunan Kahta, Gerger ve Sincik ilçelerinde BİLSEM tanıtımı ve süreç hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Ara

Adıyaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza ÇELENK başkanlığında Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali SAVCI, Kurum Müdürümüz Abuzer ÖZDEMİR ve Kurumumuz Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Abdulkadir ERTÜRK'ün katılımı ile sorumluluk bölgemizde bulunan Gerger ve Sincik ilçelerinde Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanlar ile rehberlik toplantıları yapıldı. Ayrıca Gerger ve Sincik ilçelerinde bulunan özel eğitim sınıfları ziyaret edildi.

Kas

Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi sorumluluk bölgesine bağlı Kahta, Gerger ve Sincik ilçelerinden görev yapan Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanlara yönelik ÇİM (Çocuk İzlem Merkezi) tanıtımı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kas

KURUMUMUZ REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TARAFINDAN ANAOKUL ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE  YÖNELİK İHMAL, İSTİSMARDAN KORUNMA VE MAHREMİYET EĞİTİMLERİ VERİLDİ. EĞİTİME 410 VELİ, 1009 OKULÖNCESİ ÖĞRENCİSİ KATILDI. EĞİTİME KATILAN TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Personelleri tarafından Kahta İlçe Merkezinde bulunan 10 Anaokul, 15 İlkokul, 15 Ortaokul, 16 Lise, 1 Halk Eğitim Merkezi, 1 Mesleki Eğitim Merkezi, 1 Bilim ve Sanat Merkezi olmak üzere toplamda 59 okulun yöneticilerine ve rehber öğretmen/ psikolojik danışmanlarına müşavirlik hizmetleri kapsamında ziyaret gerçekleştirildi.